Smyckesdesignern Cornelia Webb ställer ut i Paris

15 April
2014


Under modeveckan i Paris så är faktiskt Sverige representerat. Cornelia Webb, en smyckesdesigner från Göteborg, har en komplett kollektion som visas upp tillsammans med de största namnen i modevärlden.

Hon började med sin smyckesdesign under tiden som hon utbildade sig till läkare. Vid en tidpunkt måste hon göra ett val; student eller designer, och det var det senare som vann. Sedan dess har hon nått stor framgång i smyckesmode. Hon har vunnit Årets Accessoarsdesigner av tidningen Elle, hon säljer smycken över hela världen, och nu får hon visa upp sina skapelser på den hetaste visningen i världen. Vilket antagligen kommer öka hennes framgång ännu mer.

Hon bygger sina smycken med ganska underliga influenser. Den senaste kollektionen använder sig av textur och utseenden från huden på krokodiler, ormar och stingrockor.

– Jag har alltid varit fascinerad av människokroppen, huden är vår barriär, vårt skydd mot omvärlden, och det är något som alla arter har gemensamt även om den ser väldigt olika ut, säger Cornelia Webb till expressen. Se hela inslaget här: Hon ställer ut sina smycken i Paris

Videon visar hur Hovleverantören Gunnar Fahlström tillverkar smycken.