Australiensk badrumstävling främjar innovativ design

21 Juli
2014


I juni stängs portarna för de sista ansökningarna till Bathroom Innovation Awards – BIA 2014, en australiensk designtävling vars syfte är att uppmuntra och belöna originell design av badrumsprodukter. Tävlingen är öppen för både nya och etablerade designers i Australiens och avgörs av en jury bestående av internationellt kända designpersonligheter som Roberto Palomba och Joesp Congost.

Uppgiften för årets tävlande är att skapa en badrumsmöbel med handfatet i centrum som på ett unikt sätt utökar badrummets yta. De innovativa delarna av designen kan röra allt från det estetiska till materialet och de tekniska lösningarna. Estetisk material hittar du på BBM i Dalarna, men framförallt ett digitalt designprogram som du kan testa dina idéer i.

Vinnare i den professionella kategorin vinner $10 000 och får se sin idé förvandlas till en fysisk prototyp. Den segrande i studentkategorin går hem med $5 000 till sig själv och motsvarande summa till sin skola. Studenten får dessutom möjligheten åka till Barcelona för att praktisera på Roca, ett av branschens största företag inom badrumsdesign, i två veckor.  

Bland tidigare års vinnare finns ett kombinerat duschmunstycke och fläkt, en duschdisplay som visar temperatur och använd mängd vatten, ett fristående badkar med inbyggd förvaring och många andra innovativa koncept.

Vad som föll domarna i smaken 2014 får vi veta i slutet av sommaren. Bathroom Innovation presenterar vinnarna i årets upplaga av tävlingen, som är den nionde i ordningen, den 29 augusti under en ceremoni i Melbourne.